5.8.12

My Baby 3D/4D scan :)

Saya xrancang langsung nak buat scan 3D ni. Tawakal jer, oleh sebab saya confius dengan jawapan doc di KK mengatakan gender baby saya, so dengan kandungan hampir 8 bulan ni xkan xnak tau kot gender baby sendiri kan..Dah la beli baju ala-ala pink gitu sbb kan jwpan doc dr KK tu ckp baby saya npk gegurl..tapi die soh sy gi scan di swasta utk tau lbh detail..urmm...ingtkan nak la berjimat skit, tp terpaksa juga, alang-alang saya dan suami buat 3D scan terus, blh la jenguk muke baby kitorg..hehehe...

Tapi malangnye baby ni malu-malu la..masam plak tu mukenye, maybe time kitorg gi jenguk tu slh waktu, petang berpuasa, mn nk ada mood kan.. ibu lapar baby pon lapar...ok babah dan ibu fahamm....hehehe...

Nak bercerita pasal 3D/4D scan ni saya buat di Klinik Fauziah, Desa Ampang. Yang check ni bukan doc, tetapi die ni Sonographer (Jezzlyn) yg khas untuk 3D/4D scan baby. Not bad services best, sbb die ni (Jezzlyn) pdi pujuk baby.. Malangnye baby kami mmg buat xtau jer bile kene pujuk, masam jer hehehe...xde tenaga agaknye nk layan kitorg. Si Jezz ni dgn slang cina die dok pujuk baby sbb baby ni asyik main tangan die letak kat mulut jer, Jezz suruh die trn kan tgn die turunkan tp muka xnak berpaling jgk...mcm xde respon jer...

Yang pelik sebelum scan masa tunggu giliran die kick aktif semacam, kitorg dh happy dah sbbnya nnt ms scan mesti blh tgk die gerak-gerak dlm perut, tiba si Jezz panggil nama saya masuk kedalam then baring atas katil, baby plak diam jer, Alamakkk!! aduiii...mmg die diam masa scan tu xde respon pon...puas dok pujuk die buat xtau jer..hahahaha...Fine baby buat ibu,babah and si Jezz ni merayu-rayu...Still xde respon, Alhamdulillah dpt la jgk tgk sipi-sipi jer...Habis scan Jezz bg cd, buat bayaran, time pon dah 6 stgh ptg rush2 nk blk rumah mak berbuka sama..odw dlm kete si baby comel kecik ni mula aktif kick mcm org ada tenaga tu..Ayoyoyo baby what happen...Npk sgt die xnk bg tjk muke die...hehehe...ok kami pasrah...nakal yer anak ibu & babah ni...Jom tgk pict baby kami :)

Detail Klinik : Klinik Fauziah
Add : 15, Persiaran Desa Ampang, Taman Seri Ampang, 68000 Ampang, Selangor

Atau blh like di facebook : 3D 4D scan Malaysia
Charge : RM100 (inc 3D picture and video in CD and print out)
(There is NO CHARGES if cant see the baby face)

 Bluerkkk...xnak tgk..hehehe
 Hmm..tongkat dagu
 Ni la kaki saya..panjangkan..
Malu...
 Ganas x saya tapak kakiku dipipiku
 Nampak ni penumbuk, nak kene ke?hehehe
Tembam xpipi saya?

Hah! cube teka saya gegurl ke boboy


7 comments:

  1. nnt dh tawen,mengandung gi checkup mesti suria pdi tgk, agaknye lg advanced hehehe...

    ReplyDelete
  2. terima kasih banyak atas testimonial ye , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.

    ReplyDelete