18.1.11

Cencaru goreng dan kuah kicap

Bahan-bahan :

Cencaru
Garam
Kunyit

Bawang merah (dihiris)
Cili padi (dihiris)
Limau kasturi
Kicap

Cara-cara :

1.Lumur ikan cencaru dgn kunyit dan garam, goreng hingga garing
2.Sediakan kuah kicap dgn memasukkan sume bahan hiris didalam kicap 
3.Perahkan asam limau kedalam kicap, siap.

4 comments:

  1. WOIIII ....giler ke>?aku lapar la...ikan ni kalo aku msk cam ari2 kan best..yg ade petai tu...meletop fuhh...ble ntah aku nk bt lg... ni

    ReplyDelete
  2. hahaha...dap x? hahaha...kat dlm peti aku ade sekor lagi ntah bile nak masak, esok cuti leh la masak...

    ReplyDelete
  3. walaa~ sdap2 fav nieh! jom sggah http://mybear2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. feveret kan....ok tq follow me....i follow u..hehehe

    ReplyDelete